Programmeertaal in de picture: Python

Programmeertalen zijn er in vele soorten en maten, en elke taal heeft zijn eigen specifieke toegevoegde waarde. Neem de programmeertaal Python bijvoorbeeld: Python bestaat al bijna 30 jaar, maar mag zich pas de laatste jaren verheugen in echte belangstelling. Sterker nog: Python is op dit moment een van de ‘grote programmeertalen’. Aanleiding hiervoor is de stijgende behoefte aan mogelijkheden voor databewerking. Python leent zich namelijk bij uitstek voor het ondersteunen en automatiseren van dit soort bewerkingen. Op het Google Cloud Platform wordt Python zelfs ondersteund als standaardtaal.

Python is standaard uitgerust met een aantal specifieke datafunctionaliteiten, waaronder standaard databewerkingen en algoritmes. Dat is gelijk een van de redenen waarom Python sterk concurreert met ‘R’, een andere (statische) programmeertaal. Python is echter breder dan R, waardoor het ook gebruikt kan worden om reguliere applicaties te ontwikkelen. Als gevolg hiervan is Pythonkennis breder inzetbaar dan kennis van R.

Kansen op de arbeidsmarkt

‘Kennis van Python’ biedt je momenteel aardig wat kansen op de arbeidsmarkt. De vraag naar kennis van data is immers groeiende, dus als goede Python-programmeur heb je echt wat te kiezen. Naast Python zijn ook de andere grote talen erg in trek, waaronder Java, C# en PHP: allemaal groot, om verschillende redenen. Zou jij nou graag een programmeertaal leren, maar vraag je je af welke taal het best bij jou of bij je werk past, of welke taal de meeste kansen biedt voor de toekomst? Dan is het zinvol je eerst goed te oriënteren op de verschillen en mogelijkheden van deze grote talen.

Terug